ВТОРА СЪВМЕСТНА ИНИЦИАТИВА ФОНДАЦИЯ “ВЕСЕЛИН ТОПАЛОВ И СЛЕДОВАТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ

ВТОРА СЪВМЕСТНА ИНИЦИАТИВА ФОНДАЦИЯ “ВЕСЕЛИН ТОПАЛОВ И СЛЕДОВАТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ
13 януари 2022
За втори път след м. декември 2016 г. фондация Веселин Топалов и следователите в България организират шахматен форум с послание към подрастващото поколение в страната ни.
Преди малко повече от пет години в сградатта на ВСС Веселин Топалов участва в сеанс на едновремнна игра на 12 дъски срещу отбор на следователите, в които бяха включени бъдещите шахматни звезди Нургюл Салимова и Габриела Антова, както и боксьорът Кубрат Пулев и футболистът Христо Йовов.
Днес фондацията "Веселин Топалов" и Камарата на следователите в България отправят предизвикателство към министрите от кабинета на премиера Кирил Петков, като им предлагат двубой на черно-белите квадрати. В шахматния форум е предвидено да участват и шахматните надежди Данаил Попзафиров, Владимир Кононеко, Петя Караиванова и Диляна Иванова. Надяваме се министрите от настоящето правителство да приемат "хвърлената им ръкавица" и да станат съпричастни към едно спортно събитие, което да даде импулс на децата на България към заниманието им със спорт и да допринесе за откъсването им многобройните житейски рискове. Предвиденото спортно меорприятие ще бъде съпроведено с благотворителна кампания, като средствата от нея ще бъдат дарени на деца на загинали служители на МВР.

С пожелание за здрава и успешна Нова година, изпълнена с успехи за бългаския спорт!

Фондация "Веселин Топалов"