Мемориал

Мемориал
01 ноември 2018
Източник: Rousse.info
38 шахматисти участваха в първия шахматен турнир "Мемориал Димитър Синабов" в Русе
 

Управителният Съвет на ШК „Дунав-1931” – Русе с финансовата подкрепа на фондация "Веселин Топалов", г-н Светлозар Андреев и приятели организира частен открит шахматен турнир "Мемориал Димитър Синабов". Той се откри на 27 октомври от председателя на ШК "Дунав" инж. адв. кмс Димитър Роев и Пламен Митев в присъствието на дъщерята на г-н Синабов - Теодора. Специално за откриването бяха подготвени възпоменателни значки с образа на Димитър Синабов - първият учител в шаха на Веселин Топалов, раздадени на всички участници.

Турнирът събра 38 шахматисти от цялата страна, от които трима гросмайстори, няколко майстори и редица млади почитатели на древната игра.

Турнирът се провежда в периода 27-28 октомври. Областният управител Галин Григоров любезно предостави зала № 1 за провеждането на турнира, за което организаторите му благодарят искрено. Турнирът е много силен за нашите стандарти, защото присъстват и традиционните участници от град Подолск, Русия - шахматните майстори Константин Черняков и Максим Дудкин.

Турнирът се провежда по швейцарската система в 7 кръга и контрола за игра 60 минути на състезател до завършване на партията..

Наградният фонд е гарантиран независимо от броя на участниците. Средствата за наградния фонд са събрани изцяло от приятели и ученици на кмс Димитър Синабов - Синабчето, който ни напусна миналата година на 80 години. Гм Веселин Топалов също помогна финансово чрез фондацията си, както и г-н Светлозар Андреев

Гросмайстор Радослав Димитров спечели турнира с 5,5 т. Той получи парична премия и купа. Наградите бяха връчени от дъщерята на кмс Димитър Синабов, г-жа Теодора Синабова, която изрази сърдечната благодарност към организаторите.